Kategorie

Producenci

Kontakt

» » » Super gorzkie jądra pestek moreli BIO Amigdalina B17 Letril 250 g Uzbekistan
Super gorzkie jądra pestek moreli BIO Amigdalina B17 Letril 250 g Uzbekistan

Super gorzkie jądra pestek moreli BIO Amigdalina B17 Letril 250 g Uzbekistan

Koszt wysyłki: od 18,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 18,50 zł
Kurier - 18,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 16,10 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Pestki moreli Gorzkie jądra Amigdalina Witamina B17 Syria

 

Gorzkie jądra pestek moreli
Właściwości pestek moreli:

Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej naturalnej substancji. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę a w rakowej uwalnia cyjanek (kwas pruski)   oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją, a to właśnie chodzi. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.   
 
 

Przechowywanie gorzkich jąder moreli:

w miejscu niedostępnym dla dzieci
w suchym i chłodnym pomieszceniu

 

Jądra pestek moreli sprzedawane przez naszą firmę posiadają certyfikaty 

NIE są genetycznie zmodyfikowane
NIE są używane środki chemiczne, konserwanty i polepszacze zapachowe
NIE stosowano pestycydów
NIE stosowano nawozów
Suszone w sposób naturalny

Stawiamy na jakość

 

Jądra Pestek Moreli

Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2 jądra moreli.
Zawiera kwas pruski
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie dużo magnezu.
Nasiona zawierają poza tym - Amigdalina (też znana pod nazwą amygdalin, letril, laetrile i amygdalina).
Oprócz B17 są żdródłem takich składników jak:
Witamina B15 - kwas pangamowy
kwas salicylowy -> bakteriobójczy
 
 
Najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17(amigdalina, amygdalin, letril, laetrile)  są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze.
 
 
Niestety nasza współczesna zachodnia, rafinowana dieta jest bardzo uboga w witaminę B17. Z pomocą przychodzi do nas przyroda. Największe stężenie amigdaliny możemy znaleźć w pestkach moreli, następnie brzoskwiń, nektaryn, śliwek. Dzięki spożywaniu pestek tych owoców możemy w szybki i łatwy sposób dostarczyć organizmowi niezbędnych składników. Szczególnie współczesne pokolenie narażone jest na silne niedobory tej witaminy. 
 
 
Lecznicze działanie witaminy B17 opisano już ponad 5000 lat temu w egipskich papirusach, proponując użycie wody migdałowej do leczenia raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów  pochodzą z Chin sprzed 4500lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B17 pojawiły się dzięki pracom  biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Dzięki badaniom dr Krebs'a wiemy o tym, że witamina B17 skutecznie leczy raka. Całość jego badań wskazuje na fakt, że rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B17. Niestety ogromne ilości tej witaminy zostały usunięte z naszej chemizowanej, sterylnej żywności. 
 
 
W przypadku raka zastąpienie utraconej witaminy B17 w naszym codziennym pożywieniu mogłoby przyczynić się do większej efektywności innych alternatywnych metod leczenia. Spożywanie określonych ilości jąder pestek moreli ma działanie profilaktyczne w przypadku chorób nowotworowych.  

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl