Kategorie

Producenci

Kontakt

» » Beta Cruenta Plus Burak z aronią Liofilizowany burak Liofilizowana aronia 500 g Guardian
Beta Cruenta Plus Burak z aronią Liofilizowany burak Liofilizowana aronia 500 g Guardian
Polecamy

Beta Cruenta Plus Burak z aronią Liofilizowany burak Liofilizowana aronia 500 g Guardian

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa priorytetowa - 0,00 zł
Kurier - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 90,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Beta Cruenta Plus Liofilizowany i micelizowany burak z aronią 

Wyciąg z buraka i aroni Beta Cruenta Plus - Naturalny preparat energetyzująco - krwiotwórczy
 


Buraki na anemie
Beta Cruenta Plus Liofilizowany burak ćwikłowy Liofilizowana aronia

Beta Cruenta Plus polecany jest osobom cierpiącym na anemię (niedokrwistość; niska hemoglobina), po chemioterapii, w okresie profilaktyki nowotworowej i przy drętwieniu kończyn. Skuteczne wspiera leczenie konwencjonalne.


Burak wpływa na przyrost czerwonych krwinek, działa uspokajająco, wzmacnia organizm, poprawia pracę przewodu pokarmowego.


Jako element diety Beta Cruenta Plus dostarcza również naturalnie zbilansowanej porcji naturalnych witamin i pierwiastków śladowych zawartych w jego składnikach. Polecany również w przypadku wyczerpania fizycznego, a także osobom mającym problemy z porannym przebudzeniem. 

 
 

beta cruenta odnośnikWłaściwości Beta Cruenta Plus - silnie skoncentrowany i sproszkowany (liofilizowany) wyciąg z buraka i aronii

Dzięki dużej zawartości antocyjanów, pierwiastków śladowych oraz dekstranu - węglowodanu z grupy polisacharydów - Beta Cruenta Plus wyraźnie wpływa na przyrost czerwonych krwinek (Erytrocytów), korzystnie wspierając leczenie i profilaktykę wielu schorzeń. 
 
 

Zastosowanie liofilizowanego buraka z aronią Beta Cruenta Plus: liofilizowany burak wyciąg z buraka

  • w okresie profilaktyki nowotworowej 
  • po chemioterapii 
  • przy niedokrwistości (anemia, niska hemoglobina), białaczce, hemofilii 
  • w przypadku drętwienia kończyn 
 

 beta cruenta liofilizowany burak odnośnikDziałanie buraka i aronii (witaminy A, C, D, E i witaminy z grupy B oraz frakcji witaminy P):

  • przy nerwicach wegetatywnych i depresjach: zmniejsza napięcie nerwowe i reakcje stresowe, skutecznie przywraca spokojny sen, koncentrację i pamięćwzmacnia system immunologiczny w walce z przeziębieniami i grypą
  • przywraca sprężystość ścianek naczyń krwionośnych, rozszerza je normalizując ciśnienie tętnicze, pomaga regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi
  • proponuje się kobietom w ciąży, dzieciom "niejadkom" oraz młodzieży w trakcie intensywnego wzrostu
  • u osób uprawiający czynnie sport, wzmacnia sprężystość masy mięśniowej, pomaga usuwać zakwasy. Cenna witamina B12 zawarta w buraku pomaga likwidować bóle: kręgosłupa, korzonków nerwowych, zapobiega artretyzmowi
  • ze względu na dużą zawartość błonnika w buraku jest on idealnym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego, a pektyny w nim zawarte hamują procesy gnilne jelit. Preparat wykazuje działanie odkwaszające na organizm, zmniejszające kwasotwórcze działanie słodyczy i mięs oraz regulujący wypróżnianie
  • pomaga udrażniać żyły, zapobiega powstawaniu zakrzepów i żylaków, wzmacniać naczynia włosowate 

 
odnośnik beta cruentaDlaczego warto stosować Liofilizowane i micelizowane owoce i warzywa Guardian? Liofilizowana sproszkowana aronia
  • Są całkowicie naturalne, co oznacza, że nie zawierają sztucznych dodatków, 
  • Stanowią idealne rozwiązanie, dla osób, których dieta jest uboga w owoce i warzywa, 
  • Zastosowana przy produkcji technologia pozwala na znacznie – bo 5-cio krotne – zwiększenie przyswajalności zawartych w składnikach witamin i substancji odżywczych, 
  • Dzienna dawka odpowiada przeszło 300g świeżych warzyw i owoców, 
  • Owoce i warzywa zostały oczyszczone z zanieczyszczeń spowodowanych opryskami lub zanieczyszczeniem środowiska, 
  • W przeciwieństwie do popularnych suplementów multiwitaminowych, zawarte w produktach witaminy i minerały są całkowicie naturalne, a zatem o wiele bardziej wartościowe, 
  • Dodatkowo owoce i warzywa zostały dopasowane w zestawy, zgodnie z właściwościami, jakie posiadają; przykładowo burak i aronia zawierają substancje pomocne przy leczeniu chorób ukł. krążenia, zaś cebula, miód i czarny bez są doskonałym uzupełnieniem leczenia przeziębień i grypy, zwiększają też odporność. 


1 łyżka mieszanki buraka i aronii zmielonej na pył micelarny waży 15 g, ale ma wartość 150 g surowego produktu. 


 

odnośnik liofilizacjaCo to jest Liofilizacja

Liofilizacja to bardzo zaawansowany proces produkcji, który polega na zamrożeniu produktów żywieniowych do temperatury około -40°C, co sprawia, że zostają zlikwidowane bakterie chorobotwórcze i pleśń. Zostają zatrzymane także procesy fermentacyjne. Następnie zamrożone produkty umieszczane są w próżni (0.001hPa) i w sposób kontrolowany podgrzewane i suszone w celu sublimacji wody. Dzięki temu lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną z pominięciem stanu ciekłego. Wraz z parą wodną usuwane są wszelkie zanieczyszczenia. Wytworzone produkty zachowują swoje najcenniejsze składniki takie jakie jak witaminy, białka, składniki mineralne,. Mają one postać sypką, co ułatwia ich przechowywanie i transport. Po zetknięciu z wodą odzyskują swoje właściwości (zapach, smak, i kolor), zachowując strukturę komórkową.
 
Liofilizacja została opracowana w Stanach Zjednoczonych już w latach 50-tych XX wieku na zlecenie rządu, dążącego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie składniki odżywcze racji żywnościowych dla astronautów i wojska. Współcześnie liofilizacja jest wykorzystywana przez zaawansowane technologicznie firmy komercyjne w celu produkcji specjalistycznych produktów żywnościowych przeznaczonych dla szerokiej grupy odbiorców od sportowców, przez kobiety w ciąży, małe dzieci, które stronią od warzyw i owoców po osoby z problemami zdrowotnymi. Doskonale służą zdrowiu i odżywieniu organizmu. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje pierwotne właściwości i wartości takie jak enzymy, aminokwasy, witaminy oraz minerały.


Odnośnik liofilizacjaCo to jest Micelizacja

Jest to specjalny proces produkcji, dzięki któremu substancje odżywcze są w pełni przyswajane przez organizm. Zanim jednak wyjaśnimy dokładnie, na czym on polega, przypomnimy kilka informacji z fizjologii, aby łatwiej było nam zrozumieć micelizację.
 
System transportu substancj w naszym organizmie opiera się "na wodzie", w związku z czym przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach (takich jak witamina A, D, E i K) jest utrudnione. Dlatego organizm buduje z dostarczanych mu tłuszczy buduje tzw. micele, do których dołączone są substancje rozupszczalne w wodzie w celu ich wchłonięcia. Wskaźnik wchłoniecia jest jednak niski i wynosi około 30 procent. 
 
Proces "micelizacji" polega na "ekstremalnym rozdrobnieniu" produktu do postaci miceli, a dokładniej - ich najmniejszej postaci, dzięki czemu możliwym staje się wchłonięcie wszystkich substancji odżywczych 5-cio krotnie efektywniej i to bez udziału tłuszczów! 
 
Technologia micelizacji jest wielkim krokiem w przemyśle odżywczym, który ma również swoje dobroczynne działanie prozdrowotne. Wiadomo bowiem, że wiele dolegliwości wynika ze złego przyswajania produktów odżywczych.
 
Produkty firmy Guardian International mają postać pyłu, w celu przygotowania zalewa się je wodą, co sprawia, że ostatecznie mają postać napoju. Daje im to przewagę w resorpcji  nad wszystkimi produktami występującymi w postaci tabletek, kapsułek, czy drażetek, czyniąc proces przyswajania łagodnym i bardzo wydajnym.
 
 

OdnosnikSposób użycia Beta Cruenta Plus:

Dawkowanie dorośli: 
W przypadku wyczerpania fizycznego i w profilaktyce nowotworowej, u osób o niskiej hemoglobinie 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej na 1/2 szklanki letniej wody z miodem gryczanym. Profilaktycznie dorośli 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej na 1/2 szklanki dowolnego soku. 
 
Dzieci powyżej 10 roku życia: 
2 razy dziennie 1 łyżeczka na 1/2 szklanki mleka lub dowolnego soku. 
 
Dzieci powyżej 2 lat: 
1 raz dziennie 1 łyżeczka na 1/2 szklanki mleka lub dowolnego soku. Można go pić jako chłodnik z kwaśnym mlekiem, maślanką lub dowolnym jogurtem. Smakuje również na gorąco jako instant, z dodatkiem soli, koperku i pieprzu. 


Przeciwwskazania stosowania Beta Cruenta Plus

Alergia na buraka i/lub aronię. 



Skład Beta Cruenta Plus:

Liofilizowany burak ćwikłowy i owoce aronii, zmielone na pył do postaci micelarnej, maltodekstryna. 


Zobacz testy in vitro nt. buraków i aronii>>> Badania nt. buraka i aronii

Zobacz także Beta Cruenta Plus 250 g>>> Beta Cruenta Plus 250 g

 


 

Źródła informacji o działaniu warzyw i owoców  zawartych w Beta Cruenta Plus

Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.

  1. "Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996

  2. "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005

  3. "Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001

  4. "Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001

  5. "Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997

  6. www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm

  7. www.medycyna.linia.pl/miod.html

  8. www.parda.w.interia.pl/029.html



    Informacje o produkcie Beta Cruenta Plus znajdują się również na blogu producenta
    http://guardian-intenational.blog.pl/2013/10/08/beta-cruenta-plus

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl